Uutiset

5.1.2023

Hanna Kaihlajärvi ja Topeva

Hanna Kaihlajärven haastattelu sekä raveissa menestynyt Topeva-hevonen

5.6.2017
Yle Uutiset Keski-Suomi 05-06-2017
Uutisissa mm. Vuoden Maisemateko 2016 -tunnustus.

8.7.2016
”Kuoppaiset hiekkatietkin ovat osa maalaisidylliä”
Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen kirjoittaa pääkirjoitussivulla lähes hihkuneensa riemusta lukiessaan Päivä Onnenlaaksossa -tapahtumasta. Lue koko juttu tästä 

6.6.2016
Onnenlaakson Citytorppari on tekstiilitaiteilija Johanna Lauhiala
Johanna on kaupunkikulttuuriaktivisti, osallistavan taiteen, muotoilun ja tekstiiligraffitin tekijä ja muotoilija sekä Concreatives-kollektiivin perustajajäsen. Tekstiiligraffitit ovat ympäristötaideteoksia, jotka valmistetaan tekstiilimateriaalista kutomalla, virkkaamalla tai jollain muulla tekniikalla.

Citytorppari on Maaseudun Sivistysliiton ympäristösivistystoimintaa. Citytorppari tuo ympäristöönsä jotain uutta, maaseutua kaupunkiin ja Onnenlaakson kohdalla kaupunkia maaseudulle. Johanna asettuu asumaan heinäkuun alussa Onnenlaaksoon ja tarkkailee ympäristöään kaupunkilaisen silmin sekä raportoi siitä sosiaalisen mediaan. Johanna on myös paikalla Onnenlaakson päivänä 9.7.!

Concreatives-kollektiivi tekee osallistavia tekstiiligraffititeoksia ja järjestää erilaisia käsityöpajoja mm. Helsingissä Hakaniemen metroasemalla sijaitsevassa taidetilassa.

Johanna on pienestä pitäen tuntenut suurta paloa tekstiileihin ja onkin ammatiltaan tekstiilialan muotoilija. Hän haluaa tuoda tekstiilimateriaalit uusiin ympäristöihin – sinne, missä niitä ei tavallisesti ole nähty.

Hän toivoo, että tekstiili ympäristötaideteoksen materiaalina tuo lämpöä ja hyvää mieltä kokijalleen.

Onnenlaaksossa odotetamme jännityksellä, millainen yhteisöllinen teos Johannan kanssa saadaan aikaan!

Concreatives-kollektiivi 
Conreatives Facebook
Concreatives Instagram
Johanna Lauhiala Instagram

4.4. 2016
Onnenlaaksoon haetaan Citytorpparia yhdessä Maaseudun sivistysliiton kanssa!
Onnenlaaksoon, Saarijärvelle etsitään kesä-heinäkuun vaihteeseen CityTorpparia, joka tuo tuulahduksen kaupunkielämää keskelle kaunista maaseutumaisemaa.

1.3.2016
Päivä Onnenlaaksossa -hanke on käynnissä
Päivä Onnenlaaksossa ‐hankkeen tavoitteena on kertoa, esittää ja näyttää, näiden kahden elävän esimerkin, Koskenkylän ja Lehtolan kautta, että maaseutu ei ole kuollut sekä esitellä maaseutuasumista ja maaseudun mahdollisuuksia asumiseen, yrittämiseen, matkailuun ja vapaa‐ajan viettoon.

Tapahtumassa annetaan ihmisille mahdollisuus nähdä omin silmin,millaista elämää, yrityksiä, maatiloja, omakotitaloja, eläimiä ja toimintaa näillä kahdella Saarijärven maaseutukylällä, Koskenkylällä ja Lehtolassa on.

Päivä Onnenlaaksossa -hanke sai helmikuussa 2016 rahoituksen Maaseudun Kehittämisyhdistys Viisari ry:ltä, Manner-Suomen Maaseudun kehittämisohjelmasta.